Премиум сируп мултивитамин

Пред употреба да се измеша. Препорачуваме разредување на 1 дел сируп со 6 делови вода. (14 мл. сируп + 86 мл. вода = 100 мл пијалок). Рок на употреба: до датумот означен на амбалажата. Да се чува на суво и темно место . После отворање да се чува во фрижидер и да се употреби во рок од 4 недели.

ИНОСПЕКТАР ДООЕЛ ул. Бигла бб Велмеј, 6 000 Охрид, Македонија.

Просечни хранливи вредности 100 ml. сируп 100 ml. пијалок
Енергетска вредност 1318 kJ/310kcal 188 kJ/ 44 kcal
Масти

-од кои заситени

< 0,1 g.

< 0,1 g.

< 0,1 g.

< 0,1 g.

Јаглехидрати

-од кои шеќери

77,5 g.

77,5 g.

11 g.

11 g.

Белковини < 0,1 g. < 0,1 g.
Сол <0,1 g. < 0,1 g
Витамин Ц 89 mg 12,7 mg.(15,9% RDA*)
Ниацин ( Б3 ) 18,7 mg. 2,67 mg. (16,7 % RDA*)
Пантотенска киселина ( Б5) 6,9 mg. 0,99 mg. (16,5 % RDA*)
Тиамин (Б1) 1,3 mg. 0,19 mg. (17 % RDA*)
Рибофлавин(Б2) 1,9 mg. 0,28 mg. (19,8 % RDA*)
Пиридоксин (Б6) 2 mg. 0,29 mg. (20,4 % RDA*)
ВитаминБ12 2,6 µg 0,38 µg (15,8 % RDA*)
Фолна киселина ( Б9) 231 µg. 33 µg (16,5 % RDA *)
Биотин ( Б7) 72,4 µg. 10,34 µg ( 20,68 % RDA*)
Витамин Е 13,3 mg. 1,9 mg. ( 15,8 % RDA*)